Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

Λογοκρισία και από την Google

Λογοκρισία θα επιβάλλει η Google στα ενοχλητικά για κάποιες κυβερνήσεις ιστολόγια της «ελεύθερης» υπηρεσίας ιστολογίων της εταιρείας που παρέχει τις διευθύνσεις blogspot.com!

Λογοκρισία θα επιβάλλει η Google στα ενοχλητικά για κάποιες κυβερνήσεις ιστολόγια της «ελεύθερης» υπηρεσίας ιστολογίων της εταιρείας που παρέχει τις διευθύνσεις blogspot.com!Η πρόθεση της Google να «μπλοκάρει» συγκεκριμένα ιστολόγια σε μια χώρα εάν η κυβέρνηση της χώρας αυτής τα θεωρεί επικίνδυνα ανακοινώθηκε χθες και ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Οπως αναφέρει το BBC, η Google θα μπορεί να απαγορεύει την πρόσβαση στην υπηρεσία Blogger ύστερα από την υποβολή σχετικού νομικού αιτήματος. Κάτι τέτοιο τονίζει η ανακοίνωση δεν θα σημαίνει ότι το ιστολόγιο αυτό δεν θα είναι προσβάσιμο σε χρήστες του Διαδικτύου εκτός της χώρας αυτής, δηλαδή η λογοκρισία δεν θα έχει παγκόσμια εμβέλεια.
Σε παρόμοια, πάντως, μέτρα προχώρησε και το Twitter πριν από μερικές μέρες, ανακοινώνοντας ότι υπό συνθήκες θα αφαιρεί συγκεκριμένα tweets. Την κίνηση αυτή του Twitter κατέκριναν πολλές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και η Διεθνής Αμνηστία, καταγγέλλοντάς το για περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης, ενώ αντίστοιχες αντιδράσεις αναμένονται και για την απόφαση της Google. Υπενθυμίζεται ότι τα μπλογκ και το Twitter έπαιξαν σημαντικότατο ρόλο στο ξέσπασμα της «Αραβικής Ανοιξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.