Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Η «επιλεκτική» δικαιοσύνη της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ελένης Ράϊκου, η Κανέλλη, ο Κασιδιάρης και τα χημικά των ΜΑΤ, που ακόμη είναι στο συρτάρι της. (Άρθρο του Σταύρου Βιτάλη)

Αντιδρώντας αστραπιαία η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ελένη Ράϊκου, διέταξε την επ’ αυτοφώρω σύλληψη του Ηλία Κασιδιάρη της Χ.Α., αμέσως μετά τον άνανδρο ξυλοδαρμό της Λιάνας Κανέλλη.

Η άμεση αντίδραση της κ. Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Αθηνών, συντονισμένη με τον «νομικό πολιτισμό» τον οποίο η κ. Ράϊκου αντιλαμβάνεται με έναν μάλλον ιδιόμορφο τρόπο, μας δείχνει πως έχει μια δική της, ιδιαίτερη και επιλεκτική αντίληψη «περί δικαιοσύνης».


Παράλληλα, μας δείχνει πως το «σύστημα», έτσι όπως είναι διαμορφωμένο, επιλέγει κατά περίπτωση, ποιες είναι οι δημοκρατικές του ευαισθησίες και ποιες όχι.
Το Πατριωτικό Μέτωπο δεν ξεχνά και ούτε πρόκειται να ξεχάσει, το ότι η κ. Ελένη Ράϊκου, Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, παρέπεμπε τον Πρόεδρό του ΠΑΜ κ. Σταύρο Βιτάλη, από εισαγγελέα σε εισαγγελέα, «λόγω αναρμοδιότητας», όταν ο επικεφαλής του Κινήματος, ζήτησε την εφαρμογή του Νόμου 1756/88. Να δώσει  δηλαδή η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, εντολή στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Οικονόμου, να του παραδώσει όπως εκ του Νόμου όφειλε, τα ονόματα των διμοιριτών των ΜΑΤ, οι οποίοι έδωσαν εντολή για να χτυπηθεί με απρόκλητη βία και με μαζική και παράνομη χρήση χημικών, τον διαμαρτυρόμενο Λαό, στις διαδηλώσεις του Συντάγματος πέρσι.

Και επειδή το Πατριωτικό Μέτωπο δεν ξεχνά, αναδημοσιεύει το Δελτίο Τύπου του Κινήματος της 6ης Ιουλίου του 2011, για να δει ο ελληνικός Λαός, τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη δικαιοσύνη, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών:


Αθήνα, 6 Ιουλίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αρνούνται οι Εισαγγελείς να δώσουν εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. να δώσει τα ονόματα των διμοιριτών των ΜΑΤ. Και πάλι στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Σταύρος Βιτάλης.
Από Εισαγγελέα σε Εισαγγελέα στέλνουν οι Εισαγγελείς της Εισαγγελίας Αθηνών, τον Εκπρόσωπο του Πατριωτικού Μετώπου κ. Σταύρο Βιτάλη, αρνούμενοι στην ουσία, να δώσουν εντολή στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να δώσει τα στοιχεία των διμοιριτών των ΜΑΤ, που διέταξαν την μαζική και απρόκλητη επίθεση στον Λαό που διαμαρτύρονταν ειρηνικά στο Σύνταγμα.
Η στάση αυτή των Εισαγγελικών Λειτουργών, υποχρέωσε τον Εκπρόσωπο του Κινήματος, να προχωρήσει σήμερα σε κατεπείγουσα αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στην οποία αναφέρει στον ανώτατο Εισαγγελικό Λειτουργό:
«Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα.
Στις 28 Ιουνίου, και ώρα 16:10, δέχθηκα απρόκλητη επίθεση από ομάδα των ΜΑΤ, καθήμενος μάλιστα, μέσα στο εκλογικό κέντρο της Συμμαχίας για την Ελλάδα (πολιτικού φορέα συναποτελούμενου από Πατριωτικές-Δημοκρατικές Οργανώσεις-Κινήματα) στο πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Αμαλίας και απέναντι ακριβώς από τη Βουλή των Ελλήνων.
Η επίθεση των ΜΑΤ, έγινε με χρήση χημικής βόμβας προσωπικά κατ’ εμού και με χρήση γκλόμπς, έτσι ώστε να απομακρυνθώ βιαίως από τον κλειστό χώρο όπου γίνονταν η ψηφοφορία. Αποτέλεσμα της επίθεσης, πολλαπλά τραύματα και το χειρότερο, παράλυση του πνεύμονα μου με παράλληλη ασφυξία, έμετο και αιμόπτυση. 
Στις 1 Ιουλίου, επισκέφθηκα τον Εισαγγελέα Ακροάσεων, από τον οποίο και ζήτησα εγγράφως, να δώσει εντολή στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. όπως σαφώς υποχρεούται από το Νόμο 1756/88, να μου δώσει αναλυτικά τα στοιχεία (ονοματεπώνυμο κλπ) όλων των διμοιριτών των ΜΑΤ, οι οποίοι ήταν σε υπηρεσία την 28η Ιουνίου και οι οποίοι συμμετείχαν στην επίθεση κατά του προσώπου μου, με χρήση χημικών και απρόκλητης βίας. Με αντικείμενο φυσικά, την κατάθεση κατ’ ευθείαν έγκλησης, όπως δικαιούμαι εκ του Νόμου, κατά των αστυνομικών οι οποίοι βιαιοπράγησαν αναίτια και απρόκλητα σε βάρος μου.
Το αίτημα αυτό, της κατ’ ευθείαν και κατ’ άτομο έγκλησης δηλαδή κατά των διμοιριτών των ΜΑΤ, είναι ως εκ των πραγματικών περιστατικών απόλυτα αναγκαίο, δεδομένου ότι, όλοι οι άνδρες των ΜΑΤ, είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και έτσι δεν είχα τη δυνατότητα να ξεχωρίσω ποιος/ποιοι αστυνομικός/αστυνομικοί, ήταν αυτοί που βιαιοπράγησαν σε βάρος μου.
Ο Εισαγγελέας Ακροάσεων, παρότι υποχρεούνταν εκ του Νόμου, να δώσει άμεσα την αιτούμενη εντολή, για παραχώρηση σε εμένα των στοιχείων των διμοιριτών των ΜΑΤ, από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., με παρέπεμψε στην Εισαγγελέα Διοικητικού, η οποία με τη σειρά της, δήλωσε αναρμόδια και με παρέπεμψε στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, κ. Ράϊκου.
Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ράϊκου, μας παρέπεμψε με τη σειρά της στο Πρωτόκολλο της Εισαγγελίας, όπου και πρωτοκολλήσαμε το αίτημά μας, με αριθμό εισερχομένων εγγράφων 45777 και ημερομηνία λήψης 1-7-11.
Την Τρίτη, 5 Ιουλίου, η μάρτυρας της υπόθεσης της βιαιοπραγίας σε βάρος μου και συνυπογράφουσα το πρωτοκολληθέν αίτημά μου, κ. Αργυρώ Κουκουλά, επισκέφθηκε την υπεύθυνη του Πρωτοκόλλου της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Τουρκολιά, η οποία την ενημέρωσε ότι, η υπόθεση «χρεώθηκε» τόσο στον Εισαγγελέα Ακροάσεων, όσο και στον Εισαγγελέα Εσωτερικής Ποινικής Δίωξης.
Αμέσως μετά η κ. Κουκουλά επισκέφθηκε τον Εισαγγελέα Ακροάσεων, ο οποίος προφορικά, την κάλεσε να με ενημερώσει να παρουσιασθώ ενώπιον του Εισαγγελέα κ. Γκύζη, ο οποίος έχει ασκήσει σχετική ποινική δίωξη (κατά πάσα πιθανότητα κατά παντός υπευθύνου), όπου να μου δοθεί αντίγραφο της δικογραφίας που έχει σχηματισθεί.
Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Η έμμεση άρνηση της Εισαγγελίας Αθηνών, να προχωρήσει στην ικανοποίηση του νομίμου αιτήματός μου, όπως αυτό προβλέπεται από τον Νόμο 1756/88, της εντολής δηλαδή προς το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., να μου παραδώσει τα στοιχεία των διμοιριτών των ΜΑΤ, οι οποίοι διέταξαν την απρόκλητη επίθεση εναντίον μου, για να υποβάλλω κατ’ ευθείαν έγκληση εναντίον τους,  ΧΡΗΖΕΙ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΑΣ.
Σας παρακαλώ θερμά για την άμεση και κατεπείγουσα παρέμβασή σας την οποία και θα αναμένω, σε ένδειξη σεβασμού στο πρόσωπό σας και στον Θεσμό τον οποίο εκπροσωπείται, πριν προβώ σε κατ’ ευθείαν έγκληση των εμπλεκομένων στην υπόθεση αυτή Εισαγγελέων της Εισαγγελίας Αθηνών, για ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ.»
Το Πατριωτικό Μέτωπο και ο Εκπρόσωπός του, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε όλες εκείνες τις ενέργειες, έτσι ώστε, αυτοί που έδωσαν εντολή και αυτοί που χτύπησαν – δηλητηρίασαν αθώους Έλληνες Πολίτες στο Σύνταγμα, να πάνε φυλακή. Όποιο βαθμό κι’ αν έχουν, σε όποια υπηρεσία και αν υπηρετούν.
Τα πολιτικάντικα, δικονομικά και συντεχνιακά καραγκιοζιλίκια του τύπου «κατά παντός υπευθύνου», (σ.σ. αναφέρεται στην μηνυτήρια αναφορά Τσίπρα), δεν πείθουν κανέναν. Αυτοί που χτύπησαν αθώους Έλληνες Πολίτες στο Σύνταγμα, έχουν ονοματεπώνυμο. Και όπως προβλέπει ο Νόμος, με αυτό το ονοματεπώνυμο, πρέπει να σταθούν απέναντι στους δικαστές και στη δικαιοσύνη αλλά και στους κατήγορούς τους. Και αυτό θα γίνει, είτε σήμερα με αυτήν την δικαιοσύνη, με όλες τις αναπηρίες που κουβαλά στην ιστορία της, είτε με την δικαιοσύνη που προτείνει το Πατριωτικό Μέτωπο, του αιρετού Εισαγγελέα και του σαφούς Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου ο Ελληνικός Λαός, και μόνον αυτός, θα αποφασίζει για το «ένοχος ή αθώος». Ο καιρός γαρ εγγύς και τα όνειρα του Ελύτη μας, θα πάρουν εκδίκηση».
Να ξεκαθαρίσουμε πως σε αυτήν την πάρα πολύ σπουδαία για την «έννομη τάξη» αλλά και την ίδια την υπόσταση της Δημοκρατίας μας – έστω και ανάπηρης – καμία ενέργεια δεν έχει γίνει εδώ και έναν χρόνο περίπου από την κ. Ελένη Ράϊκου, Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών..
Αποδεικνύοντας πασιφανώς και με συντριπτικά επιχειρήματα, την «επιλεκτική δικαιοσύνη» της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ελένης Ράϊκου, για να θυμούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι πως δεν τρώμε «κουτόχορτο» και πως δεν ξεχνάμε.
Ο καιρός γαρ εγγύς και έσσεται ήμαρ, για να «πάρουν τα όνειρα εκδίκηση».
 

 --------------------------------------------------
Πατριωτικό Μέτωπο
Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης
Κεντρικά Γραφεία Αθηνών: Νίκης 33,
10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
Τηλ. Προέδρου: 6980292626
Γραφεία Βόρειας Ελλάδας: Δελφών, 232,
54655, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310421940
Γραφεία Πελοποννήσου: Κλεομένους Οικονόμου 4-6,
Πλατεία Αγίας Λαύρας, Αίγιο                                 
Τηλ. 2691026221
Ανταλλακτήριο Αγροτικών και Ελληνικών προϊόντων "«Αλληλέγγυον»"
Αγίας Σοφίας 50, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141443

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.