Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα του BLOG και Όροι Χρήσης.
ΌΡΟΙ ΧΡΉΣΗΣ


Οι δημοσιεύσεις στο blog, εκφράζουν τις απόψεις του μέλους που τις αναρτά.
Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις.


Ως χρήστης των υπηρεσιών του " http://diogenisdaskalos.blogspot.com " αποδέχεστε ότι
Επιτρέπετε η αναδημοσίευση οποιουδήποτε άρθρου ή μέρος άρθρου του blog μας, με τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1.Αναφορά προέλευσης του άρθρου, απο το blog, με παράλληλη αναφορά στο όνομα του μέλους του blog που την ανάρτησε.

2.Όποιος αναγνώστης θέλει ή επιθυμεί να μεταφέρει άρθρο ή μέρος άρθρου σε άλλο χώρο του διαδικτύου ή αλλού, να μας το γνωστοποιήσει με αποστολή email στην ηλεκτρονική διεύθυνση που είναι αναρτημένη στο προφίλ του blog.

3.Απαγορεύεται ή λεκτική αλλαγή ή η διασκευή δημοσιεύσεως, σε άλλο χώρο του internet ή αλλού, οποιουδήποτε άρθρου ή μέρος άρθρου του blog : http://diogenisdaskalos.blogspot.com


4.Δεν δίνετε προσωπικά στοιχεία (πχ τηλέφωνα, διευθύνσεις) τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άλλους, ώστε να προσωποποιήσουν το προφίλ σας, παρά μόνο τα στοιχεία τα οποία περιγράφουν τα χαρακτηριστικά σας στα πλαίσια χρήσης της παρούσας υπηρεσίας.

5.Είστε ο μόνος υπεύθυνος-η για οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν κατά τη χρήση των υπηρεσιών του " http://diogenisdaskalos.blogspot.com " και το " http://diogenisdaskalos.blogspot.com " δεν είναι υπεύθυνο για κανέναν έμμεσο ή άμεσο λόγο που να αφορά οποιουδήποτε είδους αποζημίωση απέναντί σας. Παρόλα αυτά, οι διαχειριστές μας θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του παρόντος δικτυακού τόπου.


Αποποίηση, Περιορισμός Ευθύνης:
Το" http://diogenisdaskalos.blogspot.com " δε φέρει καμία ευθύνη για την ακρίβεια, το περιεχόμενο και τη διαθεσιμότητα της πληροφορίας που είναι προσβάσιμη μέσω της χρήσης των υπηρεσιών του. Οι υπηρεσίες του " http://diogenisdaskalos.blogspot.com " παρέχονται χωρίς κανενός είδους εγγύηση. Συμφωνείτε ότι η χρήση της υπηρεσίας επαφίεται εξ΄ ολοκλήρου σε δική σας ευθύνη. 
Το  " http://diogenisdaskalos.blogspot.com " και οι συνεργάτες του δεν είναι υπεύθυνοι για οποιαδήποτε άμεση, έμμεση, τυχαία ή συνεπαγόμενη ζημία ή ανακρίβεια που προέρχεται από τη χρήση της υπηρεσίας ή αδυναμία πρόσβασης και χρήσης. Επίσης ο κάθε συντάκτης διατηρεί το δικαίωμα της υποκειμενικότητας της άποψής του.
Το " http://diogenisdaskalos.blogspot.com " δεν είναι υπεύθυνο και δεν αναλαμβάνει οποιοδήποτε κόστος από ενδεχόμενες βλάβες ακόμα και πιθανής προσβολής σας από ιούς ή οποιοδήποτε άλλο επιβλαβές λογισμικό.


Το " http://diogenisdaskalos.blogspot.com " δεν διαχειρίζεται από δημοσιογράφους. Δεν είναι δημοσιογραφικό ειδησεογραφικό και οι όποιες πληροφορίες της τρέχουσας ειδησεογραφίας αναφέρονται στο blog είναι απλή καταγραφή και πιθανόν σχολιασμός γεγονότων.


Το " http://diogenisdaskalos.blogspot.com " δεν συκοφαντεί, δεν υβρίζει, δεν εκβιάζει και δεν εκβιάζεται. Δεν αλλάζει τις ιδέες του.
Γράφουμε με σεβασμό προς τους αναγνώστες μας.
Απευθυνόμαστε σε νοήμονες ανθρώπους, που δεν έχουν παρωπίδες.
Τηρούμε τον Κώδικα Δεοντολογίας των blogs.
Σεβόμαστε τις πηγές.


O σκοπός του παρόντος blog εχει ως στόχο, την ανταλλαγή θεμάτων και απόψεων.Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή ομάδα ατόμων, θίγονται συμφέροντα σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email: diogenis.dioskouros@gmail.com ( με αποδεικτικό στοιχείο ) για την επανορθώση του άμεσα.Κατά την κρίση μας θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διορθώσουμε τυχόν σφάλμα ή ακόμα και να διαγραφούν στοιχεία από τα αρχεία μας.Σκοπός του http://diogenisdaskalos.blogspot.com είναι κατά κύριο λόγο η αναδημοσίευση διάφορων καλουδιών του ελληνικού ιστού (το http://diogenisdaskalos.blogspot.com έχει και τα δικά του άρθρα). Με άλλα λόγια αναδημοσιεύεται ό,τι μας κινεί το ενδιαφέρον και ό,τι αξίζει κατά τη γνώμη μας να διαβάσετε, να ακούσετε και να δείτε.


Πρέπει να σημειώσουμε όμως ότι η αναδημοσίευση του http://diogenisdaskalos.blogspot.com δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πιστή αντιγραφή. Σημαίνει αντιγραφή με
-προσθήκη ή αφαίρεση πολυμεσικού περιεχομένου (κείμενο, ήχος, εικόνα, βίντεο),
-επισημάνσεων και υποσημειώσεων,
-ορθογραφικές, συντακτικές και σημασιολογικές διορθώσεις,
-επικοινωνιολογική προσέγγιση (π.χ. μορφοποίηση με έντονα γράμματα, λεκτική και οπτική καθοδήγηση του αναγνώστη)


Σκοπός μας δεν είναι να κλέψει, καθώς σε περίπτωση που ένα άρθρο δεν είναι δικό του και έχει αναδημοσιευτεί αυτούσιο (δεν έχει υποστεί κάποιου είδους επεξεργασία σύμφωνα με τα παραπάνω στο βαθμό που να μεταβάλει την εικόνα του άρθρου) αναφέρεται ως πηγή όχι αυτή του http://diogenisdaskalos.blogspot.com
Αν ξεχάσαμε να βάλουμε σε κάποιο θέμα την πηγή σίγουρα θα έγινε χωρίς δόλο και θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για να διορθώσουμε το σφάλμα.
Η αντιγραφή λοιπόν στην περίπτωση του http://diogenisdaskalos.blogspot.com δεν είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κλοπή.
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ (Blog)

Όταν επισκέπτεστε τις σελίδες του "http://diogenisdaskalos.blogspot.com" συμφωνείτε να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες του με τρόπο που δεν αντίκειται στην ισχύουσα νομοθεσία και συμφωνείτε ότι αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις.
Σε περίπτωση που δεν συμφωνείτε με τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις, παρακαλούμε μην εισέλθετε και μην κάνετε χρήση των υπηρεσιών του " http://diogenisdaskalos.blogspot.com ".
Τυχόν περιήγηση ή και χρήση των υπηρεσιών του blog αποτελεί αμάχητο τεκμήριο ότι έχετε διαβάσει προσεκτικά και αποδέχεσθε τους παρόντες όρους ανεπιφύλακτα στο σύνολό τους.


Το http://diogenisdaskalos.blogspot.com ( εφεξής για λόγους συντομίας ο Δικαιούχος )

δύναται οιαδήποτε χρονική στιγμή να τροποποιεί τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις,

οι δε χρήστες / επισκέπτες οφείλουν κάθε φορά να ελέγχουν για ενδεχόμενες αλλαγές

και εφόσον εξακολουθούν τη χρήση εικάζεται

ότι αποδέχονται τους τροποποιημένους όρους και προϋποθέσεις.
Σε αντίθετη περίπτωση οφείλουν να απέχουν από τη χρήση /επίσκεψη του Δικτυακού μας τόπου.

Όλες οι φωτογραφίες και Κείμενα ή Βίντεο που εμφανίζονται στο site είναι αναμεταδόσεις από κείμενα,
Βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ και το site μας δεν ασκεί ιδιοκτησιακά δικαιώματα σε ΚΑΜΙΆ από αυτά.


Η χρήση της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης
Η χρήση της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης (http://diogenisdaskalos.blogspot.com)είναι ελεύθερη προς όλους.
Κάθε υλικό που αποστέλλεται σε αυτή, τίθεται αυτόματα στη διάθεση της ιστοσελίδας
για οποιαδήποτε χρήση, με ηθική δέσμευση την αναφορά σε πηγή ή συγγραφέα
εκτός εάν ο αποστολέας επιθυμεί ανωνυμία.
Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας δεν ισχύουν από τη στιγμή
που γίνεται χρήση της ανωτέρω διεύθυνσης.


Περιορισμός ευθύνης Δικτύου

Ο Δικαιούχος, χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη του Δικαιούχου για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Οι πληροφορίες και οι υπηρεσίες παρέχονται «ως έχουν», χωρίς καμία εγγύηση ρητή ή έμμεση, τις οποίες όλες ρητά αρνείται ο Δικαιούχος, ακόμη και εκείνες περί εμπορευσιμότητας ή καταλληλότητας. Ο Δικαιούχος σε καμία περίπτωση δεν εγγυάται την αδιάκοπη και άνευ λαθών παροχή των υπηρεσιών και του περιεχομένου της, ούτε ακόμη την έλλειψη « ιών », είτε πρόκειται για το Δικτυακό της τόπο, είτε για κάποιο άλλο site ή server μέσω των οποίων λαμβάνετε το περιεχόμενο του.

Το "http://diogenisdaskalos.blogspot.com" στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος", αναδημοσιεύει τακτικά άρθρα και απόψεις άλλων ιστοσελίδων και bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.


Αποκλεισμός συμβουλών

Οτιδήποτε παρέχεται στους χρήστες / επισκέπτες μέσω του Δικτυακού μας τόπου δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση, ευθέως ή εμμέσως, παρότρυνση, συμβουλή ή προτροπή για τη διενέργεια οποιαδήποτε πράξεως αλλά εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών / επισκεπτών να αξιολογήσουν ό,τι τους παρέχεται και να ενεργήσουν βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειόμενης οποιασδήποτε δικής μας ευθύνης.


"Δεσμοί" (links) προς άλλα sites

Ο Δικτυακός μας τόπος δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των άρθρων και των σχολίων συγγραφέων και σχολιαστών ή τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπει μέσω «δεσμών», hyperlinks ή διαφημιστικών banner, ούτε εγγυάται τη διαθεσιμότητά τους. Προβλήματα που τυχόν προκύψουν κατά την επίσκεψη / χρήση των δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπουμε ανάγονται αποκλειστικά και μόνο στη σφαίρα ευθύνης των αντίστοιχων δικτυακών τόπων, όπου και οφείλετε να απευθύνεστε.  Η παραπομπή σε άλλους δικτυακούς τόπους γίνεται προς διευκόλυνση των χρηστών μας και σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί οιαδήποτε μορφής δέσμευση για οποιονδήποτε.


Οι ανωτέρω όροι και προϋποθέσεις


Οι ανωτέρω όροι και προϋποθέσεις χρήσης του http://diogenisdaskalos.blogspot.com

και κάθε ενδεχόμενη τροποίησή τους διέπονται από το Αμερικανικό Δίκαιο.Το Νομικό πλαίσιο λειτουργίας των ιστότοπων (Blogs) στις ΗΠΑ

Τo «απόρρητο» των blogs με κατάληξη σε .com, καλύπτεται απ΄την Αμερικανική νομοθεσία, που προβλέπει ρητά πως «δεν επιτρέπεται να γίνει άρση του απορρήτου λόγω συκοφαντικής δυσφήμισης».

 Αν ο εισαγγελέας που το χειρίζεται κρίνει ότι δεν πρόκειται για συκοφαντική δυσφήμηση, αλλά για πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα (όπως είναι ο εκβιασμός) 
ΜΟΝΟ TOTE γίνεται άρση.


Στις ΗΠΑ, οι bloggers προστατεύονται από το πρώτο άρθρο του Συντάγματος, που δίνει σε όλους "το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου. To 2006, το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνιας γνωμοδότησε ότι οι bloggers "δεν θα διώκονται ποινικά αν ο διαδικτυακός τους τόπος φιλοξενεί σχόλια αναγνωστών που είναι συκοφαντικά προς τρίτα πρόσωπα.

Λίγο αργότερα μάλιστα το ίδιο δικαστήριο αναγνώρισε και το δικαίωμά τους

"να μην αποκαλύπτουν τις πηγές τους".Η φιλοξενία του ιστολογίου γίνεται απο την εταιρία Google σε servers στις ΗΠΑ, και σε άλλες χώρες, με απόλυτη ευθύνη και κρίση της Google και www.blogger.com.Το Νομικό πλαίσιο λειτουργίας των ιστότοπων (Blogs) ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ BLOGGERS ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 44/2008 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης κρίθηκε ότι τα ιστολόγια δεν υπάγονται στην έννοια του ηλεκτρονικού τύπου. Αναλογικά βρίσκει εφαρμογή η νομοθεσία του τύπου στην περίπτωση του ιστολογίου.

Παρατηρήσεις-Τα κεντρικά σημεία της απόφασης:
Ιστολόγιο: Xαρακτηρίζεται ως διαδραστικό μέσο επικοινωνίας αόριστου αριθμού προσώπων-αναγνωστών, που καθορίζουν το περιεχομενο του ιστολογίου.
Διάκριση ιστολογίου από ιστοσελίδα που διατηρεί μέσο ενημέρωσης στο διαδίκτυο, το περιεχόμενο της οποίας καθορίζεται από τον κύριο και τους δημοσιογράφους του μέσου.
Τα ιστολόγια δεν υπάγονται στην έννοια του ηλεκτρονικού τύπου, ο οποίος αφορά τις ιστοσελίδες των ήδη υπαρχόντων μέσων ενημέρωσης.
Αναλογική εφαρμογή της νομοθεσίας περί τύπου στην περίπτωση του ιστολογίου.
Αναγνωρίζεται η ανωνυμία των bloggers, διότι άλλωστε και στα γραπτά έντυπα παραδοσιακής μορφής είναι συνήθης η αρθρογραφία με ψευδώνυμο
Η εταιρία που φιλοξενεί το ιστολόγιο στον παγκόσμιο ιστό, δεν θεωρείται αναλογικά, ιδιοκτήτης, εκδότης ή συντάκτης του εντύπου, μέσω του οποίου εκδηλώθηκε η ζημιογόνος συμπεριφορά.
Μόνη η χρήση ενός υπαρκτού ονοματεπωνύμου ως υπογραφής  δεν αποτελεί πλήρη απόδειξη για την ταυτότητα του δράστη της προσβολής προσωπικότητας, γι’ αυτό και απαιτείται συμπλήρωση στοιχείων για την ταυτότητα του δράστη από το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας…

Επίσης σύμφωνα με το τέταρτο κεφάλαιο του Νόμου 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας

Υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις στο αποκλειστικό δικαίωμα του δημιουργού που επιτρέπουν τη χρήση περιορισμένων αντιγράφων ενός έργου για κάποιες συγκεκριμένες χρήσεις.
Μεταξύ άλλων επιτρέπεται:
η αναπαραγωγή έργου για ιδιωτική χρήση,
η παράθεση αποσπασμάτων, η χρήση υλικού σε σχολικά βιβλία και ανθολογίες, υπό την προϋπόθεση ότι θα αναγράφεται η πηγή,
η αναπαραγωγή αποσπασμάτων για διδασκαλία,
η αναπαραγωγή από βιβλιοθήκες και αρχεία,
η χρήση για λόγους ενημέρωσης.


Τα μέρη του παραπάνω κειμένου. τα βρήκα στο logioshermes.blogspot.com
& στο thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.